Uusimpia kirjavinkkejä purjehtijoille ja muille merenkulkijoille sekä merimatkoista haaveileville maakravuille.

Veneruokaa : makunautintoja koko kesäksi

4 veckor på sjön, suomi
Gillander, Jennie, kirjoittaja, valokuvaaja. ; Luomi, Anna Maija, kääntäjä.
Minerva [2016]

Neliviikkoisella purjehduslomallaan Jennie Gillander päätti hylätä perinteisen retkimuonan ja valmistaa sen sijaan todella hyviä aterioita. Tässä kirjassa hän osoittaa, ettei se ole edes vaikeaa.

Kirjan ohjeilla pienessä venekeittiössä syntyy vaihtelevaa ja maistuvaa ruokaa joka päivä: grilliherkkuja ja ruokaisia salaatteja luodoilla ilta-auringossa nautittaviksi illallisiksi, lämmittäviä keittoja ja pataruokia koleisiin purjehduspäiviin, ruokia, joita on helppo syödä aallokon keinutuksessa ja aterioita, jotka on helppo ottaa mukaan maihin tehtäville retkille.

Show.jpg

 

Kipparin käsikirja : moottoriveneilijöille ja purjehtijoille

Reeds skipper's handbook, suomi
Pearson, Malcolm, kirjoittaja. ; Kuronen, Markku, toimittaja, kääntäjä. ; Klippi, Yrjö, kirjoittaja.
Readme.fi 2015 [Uud. p.]

Kirja on muistin apuna kaikessa mitä veneilijän tulee tietää vesillä liikkuessaan. Maailman myydyin veneilykirja nyt lokalisoituna Suomeen! Mukana nyt tietoa satamista ja reiteistä! - Elektroninen navigointi - Veneen käsittely - Merimiestaidot - CEVNI- säännöt - Veneliikenteen säädökset - Tiivis - Tieto helposti löydettävissä - Löydät vastauksen kysymyksiin, jotka tulevat esiin rannikkopurjehduksilla - Ihanteellinen oppikirja rannikkolaivuriopintoihin.

Show-1.jpg

 

Atlantin viemää

Toivonen, Pive, kirjoittaja, kuvittaja.
Taideväylä 2015.

Pive Toivosen Atlantin viemää on matkakirja kolmetoista kuukautta kestäneeltä purjehdukselta Atlantin saarille ja takaisin. Pääosassa ovat matkan aikana syntyneet akvarellit, jotka yhdessä pohdiskelevan tekstin kanssa välittävät tiiviitä tunnelmia mereltä ja satamista. Purjehdus valtamerellä on välillä rasittavaa ja välillä pelottavaa. Lopulta Atlantti palkitsee sellaisin tähtitaivain ja delfiiniparvin, joista moni uskaltaa vain unelmoida.

Show.jpg

 

Puuvene Suomessa

Klippi, Yrjö, kirjoittaja. ; Aromaa, Juha, kirjoittaja. ; Klippi, Pyry, kirjoittaja.
Readme.fi 2015

Puuvene Suomessa -kirja on kunnianosoitus puusta rakennetuille veneille, joita suomalaiset ovat aina arvostaneet. Niiden kauneus on aivan omaa luokkaansa veneilyn maailmassa.

Osaavat ammattilaiset ovat yksilöllisiä kaunottaria luodessaan synnyttäneet veneiden silmiä hivelevän muotokielen ja monet hienot rakenteelliset yksityiskohdat. Kirjassa esitellään erilaisia veneitä männystä veistetystä soutuveneestä 25 metriä pitkään mahonkijahtiin.

Show-1.jpg

 

Märket : majakkasaari kahden maan rajalla

Märket, havsfyr och gränsland, suomi
Andersson, Jan, kirjoittaja, toimittaja. ; Väisänen, Pekka, toimittaja. ; Lippu, Hilkka, kääntäjä.
Suomen Majakkaseura - Finlands Fyrsällskap ry [2015]

Märketin pieni luoto Ahvenanmeren pohjoisosassa oli kauan laivaliikenteen kuolemanloukku Pohjanlahden ja Itämeren välillä. Jan Andersson on koonnut Märketin historian kiehtovaksi kronikaksi majakkaelämästä, sen arkisista toimista ja dramaattisista tapahtumista. Majakkaluoto saa paikkansa myös laajemmissa historiallisissa ja maantieteellisissä yhteyksissään, joista kertovat niin haaksirikot kuin sen sotahistoriakin. Kirja herättää eloon saariston kadonneen maailman ja muistot majakanvartijoista, luotseista, kalastajista ja kestikievarinpitäjistä, jotka elivät Märketin majakan valopiirissä.

makeimage_borders.jpg

 

Purjehdus Suomessa : nautintoa ja seikkailua

Klippi, Yrjö, kirjoittaja.
Readme.fi 2014

Purjehdus Suomessa -kirja ei ole opas kilpapurjehdukseen, se ei myöskään ole opas pitkänmatkan purjehtijoille. Purjehdus Suomessa -kirja on niille, jotka haluavat saada huvi- ja perheen lomapurjehduksesta enemmän irti. - Miten purjehdus kannattaisi aloittaa? - Missä veneillä? - Millainen vene? - Saaristopurjehdukset - Purjehdus suurilla järvillä - Mielenkiintoiset saaret ja satamat - Toisenlainen kilpapurjehdus - Purjehtimisen vinkit - Purjeiden trimmaaminen - Kokkaaminen ja syöminen veneessä.

Show-2.jpg

 

Köydet irti - purjelaiva lähtee

Myllyneva, Mika, kirjoittaja, valokuvaaja, piirtäjä.
Kureeri 2014 1. p.

Lapsille suunnattu kuvakirja laivamatkasta ja laivalla käytettävistä apuvälineistä. Kirjassa on lisäksi kuvia majakoista ja merimerkeistä. Teksti on lyhyttä ja ytimekästä, painopiste on kuvissa ja piirroksissa. Kovat kannet ja laminoidut kartonkiset sisäsivut.

Show.jpg