Salon kirjastojen henkilökunta esittelee omia kesäkirjasuosikkejaan.

Ota vinkit talteen ja lue lomalla, mökillä, rannalla, puistossa, matkalla...

 

Kirjan nimi toimii linkkinä Vaski-verkkokirjastoon, josta voit kätevästi tarkistaa saatavuustiedot.

 

Durrell, Gerald: Eläimet ja muu kotiväkeni

Maailmankuulu villieläinten ystävä Gerald Durrell kuvaa lämmöllä ja huumorilla lapsuusvuosiaan aurinkoisella Korfun saarella. Kirja lienee Durrellin rakastetuin teos ja siitä on tehty myös elokuva.

300_4883087.jpg


Mowat, Farley: Älä hukkaa hauku

Biologi kuvaa hauskalla tavalla susien elämää Kanadan erämailla sekä korjaa susiin liittyviä ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä.

1191_hukkaa_2016617122143.jpg


Mowat, Farley: Kunnoton kuunari

Ainutlaatuinen tutkimusretki Kanadan itärannikon tarunhohtoisille saarille, salakuljettajien, rantarosvojen, merikarhujen ja ennen kaikkea niillä seuduin elävän luonnonvaraisen eläimistön, valaiden, hylkeiden ja lintujen maailmaan.

0_-3687539300012077391.jpg


Edwardson, Åke: Jukeboksi

Åke Edwardsonin Erik Winter -kirjat ovat varmasti tuttuja kaikille dekkarien ystäville, mutta samalta kirjailijalta on ilmestynyt myös pieni helmi nimeltään Jukeboksi.

Show.jpg


Hislop, Victoria: Saari

Mukaansatempaava, vaikuttava ja koskettava tarina kreetalaisen suvun vaiheista.

Show-1.jpg


Paasilinna, Arto: Jäniksen vuosi

Parasta Paasilinnaa! Miehen ja jäniksen uskomaton pakoseikkailu ruuhka-Suomen ansoista ulos luontoon, vapauteen ja todellisiin urotöihin. Löytyy kirjastosta myös äänikirjana ja DVD-elokuvana. Toinen säännöllisin väliajoin luettava Paasilinnan teos on Onnellinen mies - Ilkikurisen hauska kuvaus pienen sisäänlämpiävän pitäjän suurista mullistuksista.

Show.jpg


Sund, Lars: Colorado Avenue

Colorado Avenue on yhtaikaa siirtolaisromaani, sisällissodan kuvaus ja värikäs kertomus kieltolain ajasta. Sisukas Dollari-Hanna muuttaa takaisin Pohjanmaalle Amerikasta, missä hän on ollut siirtolaisena. Hänen sukunsa ja ystävänsä sekä kylän asukkaat elämäntarinoineen levittäytyvät lukijan eteen.

0_2359739252855829042.jpg


Tuuri, Antti: Pohjanmaa

Hakalan veljekset näyttävät, miten vääryys oikaistaan pohjalaisittain.

Show.jpg


Westö, Kjell: Missä kuljimme kerran

Finlandia-palkittu, suurten tunteiden värittämä historiallinen romaani 1900-luvun alun Helsingistä. Kirja alkaa suurlakon jälkeisistä ajoista, ja se käsittelee osaltaan niin vuoden 1918 sisällissotaa, kuin myös iloista 1920-lukua ja jo tulevan sodan varjostamaa 1930-lukua. Kirjasta on tehty elokuva ja kuusiosainen televisiosarja.

Show-1.jpg


Moriarty, Liane: Mustat valkeat valheet

Herkullisella satiirilla höystetty tarina keskiluokkaisten ihmisten salaisuuksista, valheista ja kielletyistä tunteista sekä epäperinteinen murhamysteeri. Viihdyttävää, mutta terävää ja vakavasti pohdiskelevaa, aikuisen naisen chick litiä.

Show-2.jpg


Laurain, Antoine: Punaisen muistikirjan nainen

Naisen käsilaukku varastetaan ja sen löytää hylättynä kirjakaupan pitäjä Laurent. Mitä kaikkea nainen käsilaukussaan kantaa ja pystyisikö sisällön avulla löytämään laukun omistajan. Salapoliisileikki muuttuu vähitellen romanttiseksi aarrejahdiksi, joka mullistaa niin etsijän kuin etsityn elämän.

Show-3.jpg


Bennett, Alan: Epätavallinen lukija

Englannin kuningatar löytää lukemisen riemun ja jää koukkuun kirjoihin niin, että viranhoitokin alkaa kärsiä. Hurmaava, humoristinen ja nopealukuinen kirja lukemisen iloista ja vaikutuksista.

Show-4.jpg


Jansson, Tove: Kesäkirja

Oikea kesäkirjojen klassikko! Kirja kertoo kolmesta ihmisestä, jotka viettävät kesää Suomenlahden saarella: Sophia-lapsesta, hänen isästään ja isoäidistään. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä. Kertomus täynnä lämpöä, lempeää huumoria ja viisautta.

Show-5.jpg


Hilton, Lisa: Maestra

Seksikäs psykologinen trilleri avaa uuden kihelmöivän jännityssarjan sisältäen luksuselämää ja älykkään naisen nopeita käänteitä taiteenkeräilijöiden piirissä. Päähenkilönä on nainen, joka todella tietää mitä osaa ja haluaa.

Show-6.jpg


Schaeffer, Frank: Loma Portofinossa

Loma Portofinossa on valloittava kertomus Calvinin kahdesta lapsuuden kesästä 60-luvulla. Kukapa ei olisi joskus hävennyt vanhempiaan. Calvin-paralla siihen vain on tavallista enemmän syytä: isä ja äiti ovat lähetyssaarnaajia. Kun jotkut lapset valehtelevat ollakseen jotain erikoista, Calvin valehtelee ollakseen samanlainen kuin muut. Erityisen paljon Calvinia hävettää perheen Italian-lomilla, joilla sattuu kaikenlaista noloa. Oman nostalgisen lisänsä tarinaan tuo kuusikymmenluvun Portofino puhtaine, kirkkaine vesineen ja ikuisine auringonpaisteineen.

8373455.jpg


Mayle, Peter: Vuosi Provencessa

+ muut Provence-aiheiset kirjat.

Hurmaavia hyvänmielen kesäkirjoja brittipariskunnan elämästä Etelä-Ranskan maaseudulla.

1060_IMG_%28225x330%29_2013811366.jpg


Galbraith, Robert: Käen kutsu

Välillä joitakin muitakin kuin pohjoismaisia dekkareita! Kiehtova, hienostunut mysteeri, jonka taustana on Lontoo, Mayfairin hiljaisilta kaduilta East Endin pimeisiin pubeihin ja Sohon vilinään. Käen kutsu on J.K. Rowlingin ensimmäinen Galbraith-salanimellä julkaistu dekkari. Yksityisetsivä Cormoran Striken tutkimukset jatkuvat kirjoissa Silkkiäistoukka ja Pahan polku.

Nämä kolme kirjaa voit kätevästi lainata myös e-kirjoina vaikka heti! Linkit löytyvät tästä: Käen kutsu e-kirja, Silkkiäistoukka e-kirja, Pahan polku e-kirja.

Show.jpg


Vala, Vera: Kuolema sypressin varjossa

Nuori ja kaunis leski Arianna ratkoo rikoksia Italian upeissa maisemissa. Murhamysteerien lisäksi mukana on myös romantiikkaa ja kuumia tunteita. Lukeminen kannattaa aloittaa sarjan alusta, koska kirja kirjalta Ariannan mystistä menneisyyttä raotetaan lukijoille. Sarjan muut osat: 2. Kosto ikuisessa kaupungissa, 3. Villa Sibyllan kirous, 4. Tuomitut, 5. Milanon nukkemestari.

Show.jpg


Lipasti, Roope: Halkaisukirvesmies : elämä ja vähäisemmät teot

Lämpöä ja iloa levittävät tekstit kertovat maailmasta, jossa matkakohteet löytyvät omalta pihalta, komposti pukkaa kultaa ja torkkupeittohauskanpito on elämän parasta aikaa. Lämminhenkinen, nokkelan huumorin sävyttämä kirja elämän pienistä iloista.

Show.jpg


Tanttu, Markku: Kevättä kesää

Helteiseen kesäpäivään sopiva pieni ja soma runokirja, jonka sivuilla vilisee lapsia, lintuja ja kaloja.

Keva%CC%88tta%CC%88%20kesa%CC%88a%CC%88.


Harris, Joanne: Kesäviiniä

Kiehtova aikuisten satu kyläyhteisöstä, jonka elämää ystävyys, rakkaus, aistien ilot ja puutarhanhoidon ihanuus hallitsevat. Joanne Harrisin lumotussa maailmassa viinipullotkin puhuvat.

Show-1.jpg

 

Kiitos kirjavinkeistä Anu-Liina, Elisa, Heli, Marko, Tuulikki ja Ursula!